Читај ми!

Сто младих за РТС- ов 21. век

Јавни позив "Тражимо 100 младих стручњака за 21. век“ улази у завршну фазу. По окончању тестирања најбројније групе кандидатa - ТВ лица/спикери и водитељи, биће објављена именa сто најбољих који ће започети праксу на РТС- у.

Кандидати су, сходно њиховом образовању, имали могућност да се определе између 50 професија/ занимања у оквиру медијског система Радио- телевизије Србије.

После стручних тестова у трећем кругу,  уследио је четврти: ментори и Стручне комисије обављали су индивидуалне разговоре са кандидатима који су остварили најбоље резултате.

За разлику од кандидата за остале професије, будућа ТВ лица/спикери и водитељи ( чак хиљаду кандидата) имали су другачији редослед тестирања : после теста опште културе и информисаности, уследила је провера говорних способности и дикције а најуспешнији су потом позвани на аудио- визуелни тест (четврти селекциони круг). Само најбољи на овом тесту биће позвани на идивидуалне разговоре, што ће за ову групу занимања практично бити пета селекциона фаза.

По окончању тестирања најбројније групе кандидатa  (ТВ лица/спикери и водитељи), биће објављена именa сто најбољих који ће започети праксу на РТС- у.

Рад и знање кандидата пажљиво ће се пратити током праксе и по истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен стални посао у РТС- у.

Једини критеријуми при доношењу коначне одлуке о запослењу биће стручност, знање и радни елан.

Радио-телевизија Србије захваљује свима који су се одазвали на Јавни позив, чиме су показали спремност да преузму део одговорности за развој Медијског јавног сервиса Србије у ери дигитализације.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво