Читај ми!

Кратка летња пауза а на јесен четврти круг

Тестирање стручности кандидата је у завршној фази. После летње паузе, која ће трајати само до краја августа, стручност ће показати пи-ар-ови, водитељи, тв лица и копирајтери. У наредној селекционој фази најуспешнијима предстоје индивидуални интервјуи и рад са менторима. Крајем октобра биће позната имена 100 најуспешнијих који ће започети праксу у РТС-у.

Од укупно 17.000 пријављених, опште услове Јавног позива РТС-а испуњавало је 10.000 младих, академски образованих кандидата из читаве Србије. Они су у оквиру друге фазе полагали тестове опште културе и информисаности.

Најуспешнији у тој селекционој фази, њих око 6000, показаним знањем изборили су пролазак у трећи круг, који подразумева полагање стручних тестова.

Ово тестирање је у завршној фази а има за циљ да пружи комплетнији увид у стручност кандидата за више од 50 понуђених професионалних профила у медијском систему РТС-а.

"Оно што је остало и што је огроман посао а завршићемо га у септембру је тестирање стручности водитеља и тв лица. То је и најобимније с обзиром да је интересоваљње било велико и у тој категорији професија имамо више од 1500 кандидата.Преостало је да стручне тестове полажу и кандидати за Пи Ар-ове и копирајтере", изјавила је Душка Вучинић Лучић, шеф Пи ар и прес службе РТС- а.

Стручне комисије су прегледале тестове а најуспешнијима на тестовима стручности на јесен предстоје интервјуи и рад са менторима, у оквиру четврте фазе Јавног позива РТС-а

Душка Вучинић Лучић : "У току је сезона годишњих одмора и зато смо направили паузу. Не желимо никога да оштетимо већ да свима који су дошли довде обезбедимо услове да се докажу. Одлучили смо да крајем августа позовемо кандидате из преостале 3 категорије и да за њих тестирање стручности обавимо од септембра. То ће за њих бити трећа фаза а за остале кандидате четврта фаза ће бити обављена такође у септембру."

Имена сто најуспешнијих кандидата, који ће бити на тромесечној пракси у Јавном медијском сервису Србије, биће објављена крајем октобра. Најбољи међу њима добиће стално запослење и постати део тима Радио- телевизије Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво