Шест песама које су обележиле финале „Беовизије 2020“

Синоћ је одржано финале „Беовизије 2020" у којем је Србија изабрала представника на „Евросонгу“ у Ротердаму. Осим победничке композиције „Hasta la vista“, фестивал су обележиле и друге жанровски разнолике композиције.

Наива - Баш баш

Млада музичарка Ивана Јајчанин, која наступа под псеудонимом Наива, изненадила је многе својим специфичним гласом којим је извела песму „Баш баш" која се значајно разликује и издваја од овогодишњих такмичарских композиција. Композиција, иза које стоје супружници Жика и Јелена из групе „Зана“, има носталгични призвук и мелодију која слушаоце подсећа на нека лепша времена, а Наивин глас јој даје савремену ноту, а друго место које је ова песма заузела показује да је ова комбинација пун погодак.

Андрија Јо - Очи Медузе

Популарни јутјубер Андрија Јо привукао је велику пажњу јавности појављивањем на „Беовизији“. Шведски композитори су за Андрију написали савремену поп песму са звуком који је актуелан широм планете. Композицију је пратио динамичан сценски наступ, а Андрија је песму коректно отпевао, с обзиром на то да се музиком не бави професионално. Велики допринос песми дала је и Исидора Митић, која је својим гласом дочарала Медузу. Чини ми се да је жири потценио ову песму и да је требало да добије више од једног поена.

Thea Devy - Судњи дан

Још једна модерна композиција нам стиже из иностранства. Млада певачица Thea Devy је песмом Судњи дан покушала да нам поручи да почнемо да водимо бригу о планети. Ставила се у улогу Мајке Природе и сјајним вокалним способностима нам је најавила да ће судњи дан брзо доћи уколико нешто не будемо предузели. Песма која је била у ужем избору за представника Аустрије на овогодишњем „Евросонгу“ није успела да добије ниједан поен од публике, а жири ју је наградио са четири поена.

Неда Украден - Бомба

„Ноћас пући ће кô бомба“ одзвањало је у студију у Кошутњаку током сваке пробе Неде Украден, које су изазивале велико интересовање свих који су могли да присуствују припремама фестивала. Велико искуство Неде Украден види се и по уложеном труду у наступ, ватра је горела око бине, а глас познате певачице био је без грешке током сваке пробе. Ништа нам друго не преостаје, него да Неди Украден честитамо и захвалимо на оваквом наступу.

Лифт - Само ми кажи

Бенд „Лифт“ отворио је друго полуфинале и специфичним гласом фронтмена Алексе Вучковића оставио јак утисак са песмом „Само ми кажи“. Иако су у финалу били на 11. месту, жирију у другом полуфиналу се ова песма ипак више допала, па су успели да буду на другом месту, иза победничке песме Hasta la vista. Резултат у финалу не би требало да обесхрабри овај млади бенд који је успео да докаже да рок и даље може да буде примећен.

Милан Бујаковић ft. Оливера Поповић - Нити

Гласови Милана Бујаковића и Оливере Поповић који доминирају у минималистичкој композицији Нити добили су аплаузе још током првих проба. Каква је песма, такав је и наступ, на екранима су се смењивале црна и бела боја, а уласку Оливере Поповић на сцену претходио је добро осмишљен визуелни ефекат. Један поен који је песма добила од гледалаца показује да постоји публика која је препознала квалитет ове несвакидашње композиције.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се