Бојана фаворит међу обожаваоцима у Бечу

Евровизијско село у Бечу било је после подне у знаку такозване „велике петорке“ - земаља које су директни финалисти „Евросонга“, а бројни окупљени обожаваоци истакли су да се представница Србије Бојана Стаменов издвојила као фаворит такмичења.

Међу обожаваоцима окупљеним на бечком тргу испред градске већнице тема је била јучерашње прво полуфинале.

Фанови су разменили виђења такмичења и оценили, углавном, да је шоу био спектакуларан, али да је резултат био изненађујући, па су тако многи указали да је изненађење што Данска и Холандија нису ушле у финале.

Кад је реч о Србији и њеном пласману, обожаваоци су једногласни у оцени да се Бојана Стаменов искристалисала у правог фаворита за победу на „Евросонгу“.

И поред кишовитог времена, трг испред градске куће, на којем је постављена велика бина, био је препун љубитеља „Евровизије“ који су дошли да чују певаче из земаља које имају гарантовано место у финалу и Аустралије, државе новајлије на том такмичењу.

Први је наступио Аустралијанац Гај Себастијен са акустичном гитаром, анимирајући публику како би се мало угрејала на хладном времену.

„Ми смо тако узбуђени што смо ове године део Евровизије“, нагласио је он, обраћајући се окупљенима, које је и похвалио што су истрајали на киши.

Наступила је и представница Француске Лиза Анжел са својим и песмама других познатих певача.

Велику пажњу публике изазвао је наступ италијанског трија „Ил Воло“, а потом и Едурне из Шпаније.

Представница Немачке Ан Софи, иако је била најављивана, морала је да откаже наступ због болести, па је њена песма емитована са великог екрана.

Иначе, дан у Евровизијском селу био је посвећен првом победнику „Песме Евровизије“ из Аустрије Уду Јиргенсу, који је недавно преминуо, а чији се хитови и данас слушају.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије