Дечја Песма Евровизије – Последње пробе пред одлазак у Минск

Ближи се дан поласка српске делегације на шеснаесто издање "Дечје песме Евровизије", које се одржава 25. новембра у Минску, у Белорусији, под слоганом "Light up". Представница Србије је 13-годишња Бојана Радовановић која ће извести песму “Свет” композиторке Марије Марић Марковић, познатије као Мари Мари.

Бојана са великом одговорношћу обавља све припреме за такмичење, уз велику помоћ кореографа Ивана Милеуснића и композиторке песме Мари Мари. За наступ је спреман костим чије су ауторке костимографкиње Александра Александрић и Жаклина Марјановић. Редитељ наступа Србије на Дечијој песми Евровизије биће Петар Станојловић, а нашу делегацију предводи Силвана Грујић, одговорна уредница Музичке редакције РТС-а.

Ове године на "Дечијој песми Евровизије" учествује двадесет земаља - што је рекордан број у историји такмичења. Победник се бира сабирањем гласова публике (онлине) и националних жирија састављених од три одрасла члана и двоје деце.

Гледаоци из Србије могу да гласају за нашу представницу преко сајтa junioreurovision.tv. Прва рунда гласања почиње у петак, 23. новембра од 20ч и завршава се пре самог почетка преноса у недељу 25. новембра. У првој рунди гласања, фаворите бирате на основу видео спотова земаља учесница. Друга рунда онлине гласања одвија се током трајања преноса - почиње након последње изведене песме и траје 15 до 30 минута. Гледаоци могу да гласају за минимум 3, а максимум 5 земаља.

Подржимо нашу Бојану на путу ка евровизијском успеху!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара