Отварање коверата са композицијама за Дечју песму Евровизије 2017.

Прилог из емисије „Мера за музику“ емитоване 18.09.2017.

Музичка редакција на челу са одговорном уредницом Силваном Грујић и селекционом комисијом састављеном од музичких уредника РТС-а, отворила је коверте са радовима пристиглим на конкурс ѕа Дечју песму Евровизије, који је завршен првог септембра.

И ове године пропозиције конкурса су исте.

„Пре свега да би било регуларно потребно је да по условима конкурса композиција траје 3 минута, да се изводи на језицима који су у службеној употреби у Републици Србији, извођачи треба да имају између 9. и 14. година и да учествују на неки начин у извођењу ове композиције.
А шта је битно? Битно је да текст буде леп, да има неку поруку, наравно, музика пре свега да је добра, да је интерпретација добра, да дете има харизму и то је рецепт за савршену песму“, навела је Силвана Грујић одговорна уредница Музичке редакције.

Од пристиглих радова издвојене су четири песме које ће се представити у емисији посвећеној избору српског представника за Дечју песму Евровизије.

Ове године такмичење се одржава у Грузији.

Да подсетимо, Србија је до сада имала осам представника на овом дечјем такмичењу, а два пута је досегла високо 3. место: Невена Божовић у Ротердаму 2007. са песмом „Пиши ми“ и Соња Шкорић у Минску 2010. са композицијом „Чаробна ноћ“.

До сада је 16 земаља потврдило учешће на такмичењу које ће бити одржано у главном граду Грузије Тбилисију 26. новембра, а то су: Албанија, Аустралија, Белорусија, Грузија, Холандија, Ирска, Италија, Јерменија, Кипар, Македонија, Малта, Пољска, Португалија, Русија, Србија и Украјина.

Србија свог такмичара треба да представи европској публици најкасније до 5. октобра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара