Читај ми!

Емилија стиже све

На питање новинара угледног европског евровизијског портала: „Који део дана вам је у последње време најиспуњенији обавезама?“, Емилија је одговорила: „Баш сви моји дани су крцати обавезама. Али није ми тешко, у свему томе још и - уживам!“

Наша представница на Дечјој песми Евровизије 2014, Емилија Ђонин, упркос све учесталијим обавезама око предстојећег такмичења на Малти успева да испуни и све оно што је и раније чинило њену свакодневицу али и да прати своја интересовања: похађа средњу музичку и осми разред основне школе а активно је пратила и конференцију „Тeen talk", посвећену проблемима и дилемама тинејџера.

Затим је наступила на једном свечаном београдском концерту, гостовала у емисији „Мали Дневник", стрпљиво позирала за нови сет промотивних фотографија и наравно- дала бројне интервјуе за домаће и стране писане и електронске медије.

Двадесет првог октобра, Емилија је била специјални гост на свечаном концерту који је организовао Дечји културни центар Београда, поводом прославе 70 година од ослобођења наше престонице у Другом светском рату.

У ослобођеном Београду, 1952. године основан је „Дом пионира", садашњи „Дечји културни центар Београд". Од тада па до данас у овој институцији културе посвећеној најмлађима, деца имају слободу да се играју, маштају, изражавају и одрастају. Свечани програм под називом „Дом пионира деци Београда", отворен је наступом хора, потом су се представили и чланови Студија културе говора и глуме, Балетског студија, Школе поп певања "Нађи своју звезду", Симфонијског оркестра, као и победници фестивала „ФЕДЕМУС 2014". Специјални гости програма била су деца Школе при Амбасади Руске Федерације у Београду, који су одушевили публику својим живописним костимима и плесном вештином.

Почасни гости програма били су Емилија Ђонин и Миња Субота, који је заједно са децом певао најчувеније дечје музичке хитове. Судећи по аплаузима, песма „Свет у мојим очима" којом ће се Емилија такмичити 15. новембра на Малти, веома се допала и публици у сали Дечјег културног центра Београда.

Легендарни Миња Субота нашу представницу на Дечјем Евросонгу похвалио је речима "Ти си наша Селин Дион!" а чланови хора ДКЦ Београда пожелели су за успомену и фотографију са Емилијом Ђонин.

Титулу најмлађег новинара који је до сада интервјуисао нашу Емилију носи млади Стефан, ТВ лице популарне дечје емисије „Мали Дневник" која се емитује на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије. Стефан је, у име својих гледалаца, разговарао са Емилијом о предстојећој Дечјој песми Евровизије, о песми којом ће представљати нашу земљу на такмичењу и пожелео јој срећу и што бољи пласман.

Друга по реду конференција, у организацији домаћег издања часописа „Браво", одржана је недавно у Београду а наша Емилија Ђонин стигла је и овај догађај да испрати. Међу темама панел-дискусија нашле су се и: „Побуна у глави: Како функционише мозак тинејџера" затим „ Блиски сусрет с пороцима: Адолесценти у канџама алкохолизма, наркоманије и коцке"али и „Како бити cool на интернету". Измешу осталих, учесница овогодишње тинејџерске конференције била је и наша представница на „великој" Евровизији 2013, Сара Јовановић („МОЈЕ 3"), која је пожелела успех Емилији на Малти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије