Малта, домаћин Дечјег Евросонга 2014

Ова година је од изузетног значаја за Малту, улога домаћина Дечје песме Евровизије тек је један у низу великих и важних догађаја и јубилеја. Ова мала медитеранска држава ове године обележава и пола века самосталности, четрдесет година статуса републике и деценију чланства у Европској унији.

На „дечјој" Евровизији, за разлику од „велике"-  уколико земља освоји прво место, не значи и да аутоматски добија право да наредне године буде домаћин такмичења. Малта је тек трећа земља којој је ову могућност и одобрила Европска радиодифузна унија.

Након што је прошле године у Кијеву на Дечјој Евровизији 2013, победила представница Малте, Гаја Кауки, малтешка државна телевизија (PBS), одмах је изразила интерес да ова земља буде домаћин наредног такмичења. Малта је тек трећа земља којој је ову могућност и одобрила Европска радиодифузна унија.

Дворана Дечјег Евросонга 2014

Такмичење ће бити одржано у хали некадашњег малтешког бродоградилишта у Марси, капацитета до 4.500 посетилаца.

Сценографија је концептуално заснована на древној уметности оригами, за коју је инспирација пронађена управо у троугловима овогодишњег логотипа такмичења. Аутор сценографије је Клаудијо Сантучи из миланске компаније „Gio Forma".

Креативни директор овогодињег такмичења, Џон Мек Кулах подржао је ово идејно решење са великим усхићењем, рекавши како сцена, примером древне уметности оригамија шаље поруку како нешто сасвим једноставно може бити трансформисано у нешто много комплексније и импресивније, уколико се уложи пуно стрпљења, воље, разумевања и рада:  „Наш оригами биће идеално „неутрално, бело платно", на коме ће свака евровизијска такмичарска делегација моћи да „одслика" своју земљу, музику, културу на најбољи начин,  да исприча своју причу".

Поред  хале од тридесет хиљада метара квадратних, у одвојеном  пространом„шатору", биће лоциран Прес- центар. Овај простор биће доступан свим акредитованим представницима медија током десетодневног медијског извештавања о овом догађају.

Реализацију Дечје Евровизије помоћиће и више од 100 волонтера, међу њима и студенти који ће не само организовати излете за учеснике и чланове делегација, већ ће и снимати интервјуе, како би лако били доступни медијима за преузимање.

Занимљивост: Домаћини су свим акредитованим посетиоцима омогућили бесплатан јавни превоз током трајања такмичења!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије