Одржана од 01.10. до 03.10.2015.

„Прво одбојкашко злато-Сиднеј 2000“

За све спортисте данас, и не само данас него још од античких времена, учествовати на Олимпијским играма представља велики спортски и животни успех.

„Прво одбојкашко злато-Сиднеј 2000“ „Прво одбојкашко злато-Сиднеј 2000“

Освојити медаљу је изузетна част и престиж, нешто о чему човек може само да сања.

Освојити златну олимпијску медаљу је остварење свега онога што млад човек пожели када закорачи на спортску стазу. То је круна каријере и обезбеђено место у галерији спортске бесмртности..

Ми у одбојци смо 1. октобра 2000. године досањали и доживели најлепши спортски тренутак. У Сиднеју смо стали на Олимп! Покорили смо планету игром и знањем, освојили свет срцем. Показали смо да географски мале земље могу стићи на врх. Тако смо охрабрили многе, поставши њихов путоказ, нада и надахнуће. Доживели смо нешто о чему се машта, нешто због чега бављење спортом представља најлепшу, најзахтевнију, можда и најтежу ствар данас.

Прво одбојкашко злато освојено на Олимпијским играма 2000. резултат је рада не само генерација које су веровале да ће уз лепоту одбојке доћи и врхунски резултати, него је и потврда да заједничке храбре одлуке, вера у визију за остварење циља и сна - чине основни покретач развоја спортисте.

Ови момци који су освојили прво одбојкашко злато и чланови стручног штаба, сви они заслужили су изузетну почаст и своје место у сећању свих оних којима је одбојка у срцу. Они су победници Олимпијских игара, али они су и шампиони јунаштва, човекољубља, хуманости и људскости.

Данас, 15 година након тог фантастичног успеха, сигуран сам и верујем да долазе неки нови млади одбојкаши који управо гледајући своје одбојкашке узоре и слушајући мит о њима знају да су снови оствариви.

Најважније је веровати у своје снове, па онда неки нови Сиднеј неће остати недосањани сан.

Александар Боричић, председник Одбојкашког савеза Србије

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво