Одржава се од 14.10. до 17.10.2014.

Изложба фотографија "Око живота"

У Србији од мултипле склерозе (МС) тренутно болује око 7.000 особа, а тек сваки десети оболели прима терапију. Велика већина оболелих се не лечи и препуштени су сами себи. Изложбом "Око живота" Друштво мултипле склерозе Србије жели да укаже на овај проблем и да покаже разлику у стању међу оболелима који су на терапији и оних који, нажалост, нису.

Ова изложба настала поводом 40 година рада и постојања Друштва посвећена је особама оболелим од мултипле склерозе у Србији, члановима њихових породица и свима онима који се боре за унапређење квалитета живота ових људи. Приметићете док гледате ове фотографије оштре разлике међу оболелима које су настале услед различитости у третману, могућностима у запошљавању и/или задржавању радног места и оснаживању особа оболелих од мултипле склерозе у Србији. Циљ нам је да уз вашу помоћ скренемо пажњу јавности на око 7000 оболелих животе дефинише мултипла склероза и помогнемо унапређење квалитета живота ових особа апелом да се у што хитнијем року покрене процес који ће на то утицати.

Од мултипле склерозе (МС) у свету болује око два и по милиона људи. Болест најчешће почиње у периоду између 20 и 40. године, али може почети и касније, као и у детињству. Жене оболевају од ове болести скоро двоструко чешће од мушкараца. Друштво мултипле склерозе основано је 1974. године и представља кровну организацију за 16 МС удружења из читаве земље. Друштво МС Србије заступа њихове интересе на републичком нивоу и ради на томе да постигне своје циљеве, високи квалитет и једнаки третман као и помоћ за људе са МС-ом широм Србије. Друштво МС Србије бави се изазовима у смислу побољшања квалитета живота особама са мултиплом склерозом, сарађујући са МС организацијама широм света, као и пружање програма и услуга дизајнираних да помогне људима са МС и њиховим породицама да наставе своје животе. Друштво је посвећено постизању света без МС.

Аутори фотографија Иван Зупанц и Дејан Живадиновић 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се