Ник Вујичић учи српски

Ник Вујичић, Аустралијанац српског порекла, дошао је у Србију да одржи мотивациона предавања по којима је познат у целом свету. Иако рођен са генетским поремећајем који карактерише недостатак сва четири екстремитета, води богат и испуњен живот. Долазак у Србију подстакао је Никову намеру да научи српски језик.

Ник Вујичић, Аустралијанац српског порекла, иако рођен са генетским поремећајем који карактерише недостатак сва четири екстремитета, води независан, богат и испуњен живот. Стекао је међународно признање као заговорник сопствене теорије мотивације.

Ник Вујучић је у разговору са Николином Милатовић Поповић, новинарком Програма за дијаспору РТС, показао одлучност да научи српски, свој матерњи језик.

Гледајући заједничку фотографију породица Вујичић и Новака Ђоковића, коментарисао је личност нашег најбољег тенисера, описујући га као инспиративног и чудесног.

„И добро изгледа, he is handsome, Serbian right!", нашалио се Ник.

Сазнали смо да су му родитељи прва генерација емиграната у Аустралији, отишли још као деца на тај далеки континент. Мајка са 6, а отац 15 година.

Трудио се да на српском језику каже да је његова мама први пут у Србији, а отац други, и да мамини родитељи живе у Вршцу. После неколико понављања и то је успешно савладао.

„Имам један брат и једна сестра, ја сам најстарији", рекао је и обећао још бољи српски када га буде научио приликом следећег боравка у Србији.

„Ја морам да долазим овде, да причам још, да научим још", закључио је Ник.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво