Милићевић деци из дијаспоре: Дођите у Србију, овде сте своји на своме

Министар без портфеља Ђорђе Милићевић, задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором, посетио је данас Зрењанин како би градоначелника Сима Салапуру и његове сараднике упознао са плановима и пројектима Владе Србије усмереним на сарадњу дијаспоре и локалне самоуправе.

Министар је посебно послао поруку свој деци која ће из дијаспоре доћи у летње кампове и нагласио да у Србији нису гости, већ да је ово њихова земља, наводи се у саопштењу Министарства.

"Сви наши малишани који живе ван граница наше земље морају да знају да кад дођу у Србију они овде нису гости. Они су у Србији своји на своме и наша врата су им увек широм отворена. Морамо да будемо јединствени где год живели. Молим их и да боравак у камповима искористе да усаврше знање српског језика, културе и историје, као и да у земљама у којима живе буду чувари наше традиције и идентитета. А када заврше школе и факултете да се врате у Србију и да у својој отаџбини искористе знање и искуство стечено у свету", рекао је министар.

Милићевић је позвао руководство Града Зрењанина да се са својим пројектом пријави на конкурс министарства за организацију летњих кампова за младе из дијаспоре, саопштило је Кабинет министра без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором.

Претходне године Зрењанин је учествовао у овом пројекту када је угостио више од стотину малишана на спортском кампу.

Градоначелник Салапура захвалио је министру на позиву и најавио да ће и ове године конкурисати за организацију спортског кампа, као и да спрема посебна изненађења за учеснике, а у духу Олимпијских игара, с обзиром на то да је ово олимпијска година.

"План је да се и ове године током лета широм Србије организују кампови који ће угостити више од 10. 000 наше деце из дијаспоре. Свака локална самоуправа може да конкурише са својим пројектом организације кампа, а Влада ће преко нашег министарства сносити трошкове", рекао је Милићевић.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво