Анђео на земљи

Још један доказ да живот пише романе, показује и пример недавно објављене књиге „Анђео на Земљи“ у којој је ауторка Тања Милосављевић пренела у редове истиниту животну исповест човека коме је пресађено срце.

Тања Милосављевић, ауторка књиге и Горан Филић Гогац, главни протагониста исте, представили су претходне седмице публици у Београду и Смедереву књигу „Анђео на Земљи“, писану са циљем да подигну ниво свести о трансплантацији органа у нашој земљи, будући да се Србија налази на зачељу Европе по броју урађених трансплантација.

Кроз пример овог дивног човека који је добио ново срце 2019. године и кроз пример једне племените хумане породице која је све органе њиховог умрлог члана породице дала за потребе трансплантације, желели су да покажу на значај даривања органа.

Тања је, дубоко дирнута Горановом ситуацијом, у ову причу ушла са искреном емоцијом, како каже. Добровољно, са много емпатије, одрекла се целокупног хонорара у корист болесне деце у Тиршовој и оних којима је помоћ неопходна.

У књизи је живела живот овог дивног човека, осећала његову бол. Болела ју је свака ситуација из Горановог живота, дирала у најдубље дамаре њеног бића. Саосећала је са његовом породицом. Са друге стране, славила је његову победу када је добио ново срце. Трудила се да пренесе у редове његове емоције, јаке емотивне набоје, а да такође искаже и неке своје ставове и мишљења о трансплантацији. Књига је дакле не само аутобиографска, већ и позив на размишљање и промену свести код свих нас о овој теми.

Горан Филић Гогац је познати рокер из Смедерева. 21. марта, када му је пресађено срце, прославио је свој 5. рођендан. Трансплантација јесте нови живот, а њему је нови живот омогућила једна дивна породица из Београда и тиме показала колико су они велики људи. Тиме су дали лекцију свима и натерали да ставимо прст на чело и запитамо се да ли би свако од нас требао да буде потенцијални донор.

Иначе, сав приход од продатих књига је дониран за трансплантацију бубрега Јелене Стојковић из Смедерева која још увек сакупља средства за операцију. Један смс 1484 на 3030 ће Јелени донети такође нови живот. Будимо хумани!

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво