Седам деценија фудбала на Кордуну

Фудбал се на Кордуну организoвано игра већ пуних 70 година. Управо ова годишњица обележена је летос у Војнићу, а носилац развоја овог спорта, НК "Петрова Гора" данас је једини српски клуб у овом делу Хрватске који се такмичи у првенству Хрватске на жупанијском нивоу. Обележавање седме деценије фудбала на Кордуну биће настављено почетком новембра у Србији, где након задњег рата, живи већина некадашњих играча "Петрове Горе".

Шта се све припрема јавља за Програм за дијаспору РТС-а Светозар Данчуо који је разговарао са чланом Организационог одбора Михајлом Бошњаком.

"Обележавање 70 година фудбала на Кордуну почиње 7. новембра, утакмицом за коју смо сигурни да ће привући велики број љубитеља овог спорта. Успели смо договорити пријатељски сусрет са ветеранима београдске Црвене звезде! Некадашњим асовима југословенског фудбала супроставиће се репрезентација Кордуна, за коју ће играти некадашњи фудбалери клубова са подручја Кордуна. Осим бивших асова Петрове Горе, наступиће и некадашњ играчи Будућности из Кнежевић Косе, Борца из Славског Поља, Јединства из Вргинмоста, Младости из Топуског, Кордуна из Крњака, 6. маја са Вељуна и Слуња. Утакмица ће се одиграти на стадиону Сремца у Војки, са почетком у 13.30", каже Бошњак.

Наставак је 12. новембра, када у Београд треба да стигну и слављеници, први тим "Петрове Горе" из  Војнића.

"Да, и јако се радујемо њиховом доласку. Предвиђено је да најбољи фудбалери из Војнића одиграју утакмицу са играчима пореклом са Кордуна, који се успешно баве фудбалом у бројним клубовима широм  Србије. Овај сусрет је заказан у Угриновцима, на стадиону Синђелића, са почетком у 13 сати", рекао је Бошњак.

Осим ове двије утакмице, заказано је и "треће полувреме", које ће сигурно бити - веома весело?

"Да, у познатом ресторану Банија у Бусијама, 12. новембра, од 19 сати одржаће се забавно вече, под именом Зелена ноћ, што асоцира на службену боју дреса наше Петрове Горе. Све госте забављаће популарни Крајишници, Момо и Додир... Позивамо све пријатеље Петрове Горе који су у прилици, да дођу и увеличају овај важан спортски догађај", позвао је на крају Бошњак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво