"Хамам Балканија" на кинеском језику

Роман "Хамам Балканија" Владислава Бајца (Архипелаг, 2008) објављен је на кинеском језику.

Овај несвакидашњи догађај по српску књижевност десио се на недавно завршеном Међународном пекиншком сајму књига, сазнајемо из Архипелага.

На представљању књиге на штанду домаћина говорио је један од преводилаца романа професор Цу Јуе, декан Школе за стране студије Универзитета Анхуи (други преводилац романа је професор Цан Ћанванг, продекан исте установе). О књизи су говорили и Лин Ћингфа, главни уредник групације компаније Тајм Паблишинг енд Медија, сачињене од девет издавачких кућа, и директор и главни уредник Издавачке групе Анхуи.

Том приликом Владислав Бајац је дао и неколико интервјуа кинеским књижевним часописима и медијима, потписао са овом групацијом уговор о дугорочној сарадњи (која подразумева и оснивање едиције Савремене српске књижевности на кинеском језику), одржао и говор о искуству сарадње Кине и Србије на пољу издаваштва на Сајамском форуму о издаваштву и сарадњи заједно с генералним директором групације Тијан Хаимингом.

Бајац је учествовао на штанду Министарства културе Републике Србије (прво учешће Србије) у разговору с представницима кинеске Државне администрације за штампу, издаваштво, радио, филм и ТВ који су посетили српски штанд уз пратњу чланова амбасаде Србије у Пекингу.

Српски издавач романа Владислава Бајца Архипелаг објавио је роман Хамам Балканија у 8 издања на српском језику, а књига је до сада објављена на неколико језика, међу којима су и арапски, енглески, немачки, француски, турски и италијански језик.

Руско издање романа Хамам Балканија очекује се до краја октобра ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара