Тениски камп "Аранђеловац 2015." испунио очекивања

Традиционални Едукативно-спортски тениски камп за децу из Србије, дијаспоре и региона "Аранђеловац 2015", у организацији Тениског спортског друштва АС из Беча, одржан је од 12. до 20. јула 2015. у Буковичкој бањи у Аранђеловцу.

Камп је завршен свечаном доделом признања малим тениским шампионима, учесницима отвореног интернационалног турнира за дечаке и девојчице СРБИЈА-ДИЈАСПОРА 2015. и захвалница институцијама, организацијама и појединцима који су допринели успешној реализацији пројекта, сазнајемо из Тениског спортског друштва АС из Беча.

У сјајној атмосфери пуној дружења, учења, али и забаве, млади тениски таленти из Србије, дијаспоре и региона провели су незаборавних девет дана током који су, поред часова тениса и такмичарских мечева, имали прилике да пуно науче о Србији, њеним природним лепотама, језику, историји, култури и традицији.

Помоћник директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону за економска питања Вукман Кривокућа истакао је, на свечаном отварању кампа, значај неговања и очувања српског језика и усвајања знања из српске историје, културе, вере и традиције кроз повезивање деце из дијаспоре са вршњацима из Србије.

Директор кампа и председник ТСВ АС Момчило Јовановић изразио је, у име организатора, задовољство што овај јединствен пројекат буди све веће интересовање у српској дијаспори широм света и што ће и у наредним годинама бити релевантно место окупљања, дружења и развијања младих тениских талената.

Обилазак културно-историјских споменика и природних лепота 

Током боравка на кампу, малишани су имали прилике да посете комплекс спомен-обележја Првог српског устанка у Орашцу - Марићевића јаругу у којој је 1804. подигнут устанак, Музеј Првог српског устанка, споменик Карађорђу, школу Први српски устанак, као и Спомен-чесму и Цркву Вазнесења Господњег.

Кроз занимљиву причу професионалних водича Туристичке организације Аранђеловац, млади су се упознали и са природним лепотама - археолошким налазиштем Рисовачка пећина, стаништем човека из леденог доба, као и прелепим парком краљевске Буковичке бање, једним од најлепших паркова у Србији.

Учесници кампа обишли су и Маузолеј династије Карађорђевића на Опленцу, Храм Светог Ђорђа, Карађорђев град - Карађорђев конак и Цркву Пресвете Богородице, у народу познату као Карађорђева црква у Тополи, као и средњевековни манастир Светог Архангела Михаила у Брезовцу.

Тениски камп Аранђеловац 2015 реализован је уз снажну подршку државних институција Републике Србије - Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, Министарства омладине и спорта, Тениског савеза Србије (ТСС), Амбасаде Републике Србије у Аустрији, као и изузетну сарадњу са Тениском академијом Богдан Обрадовић. Велику подршку Кампу пружила је и Туристичка организација општине Аранђеловац омогућивши едукативне излете на којима су деца имала прилику да науче пуно о српској култури, историји и традицији.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво