Играмо за Србију

У организацији наставница допунске наставе на српском језику Јасне Радојичић, Јелене Тодоровић Лазић, Јелене Кенде и Романе Радовић, а уз подршку Генералног конзулата Републике Србије и Српске православне цркве у Цириху, бројних спонзора и пријатеља, у недељу, 21. јуна у спортској хали "Im Birch" na Erlikonu (Margrit-Rainer-Strasse 5, 8050 Zürich), биће одржана манифестација за прикупљање новчаних средстава за опремање Установе за децу и младе "Сремчица".

Препознатљиво обележје читаве манифестације биће качкет са натписом Играмо за Србију, чијом ће куповином донирати средства за опремање објекта и радног центра установе у Сремчици. Наставници и организатори манифестације се надају да ће и ове године имати добар одзив и помоћи још некоме коме је помоћ добродошла.

Овај хуманитарно-спортски пројекат, покренут прошле школске године, замишљен је као спортски дан и дружење родитеља и деце која похађају допунску наставу на српском језику. Организован је као хуманитарна акција са циљем сакупљања средстава за обнову и опремање основних школа, установа социјалне заштите, центра за заштиту одојчади, деце и омладине и других институција и појединаца у Србији којима је помоћ потребна, као и промоција спорта као подручја погодног и за развијање националног и културног идентитета, јачање трајних веза са отаџбином, укључивање у јавни и друштвени живот уже и шире заједнице.

На теренима спортског комплекса Јухоф у Цириху,прошлог лета окупило се преко 300 деце и родитеља из Швамендингена, Шлирена, Емтлер, Дибендорфа, Винтертура, Зебаха, Афолтерна, Регенздорфа. На терену су се, као специјални гости, појавили и јавне личности, донатори, представници државе. Уз свесрдну помоћ кошаркашког клуба Кораћ, фудбалског клуба Србија и Савета родитеља допунске наставе на српском језику, организовано је низ активности за све учеснике - од класичних спортских надметања - фудбал, између две ватре, надвлачење конопца, штафетне игре, преко традиционалних српских дечијих игара ледени чика, ћораве баке, улице, тапша, лапша, ко је мој друг, јелечкиње, барјачкиње, крајцарице, до играоница и ликовних радионица за најмлађе.

Обележје прошлогодишње манифестације била је мајица са натписом Играмо за Србију, чијом су куповином донирана средства за обнову Основне школе Боривоје Ж. Милојевић у Крупњу.

Акцијом је сакупљено 4450 франака, од којих је ова школа успела да опреми три учионице комплетним школским намештајем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво