Америчко издање српског романа "Константиново раскршће"

Издавачка кућа Blooming Twig Books из Њујорка објавила је роман српског аутора Дејана Стојиљковића "Constantines Crossing" ("Константиново раскршће").

Издавачка кућа Блуминг Твиг Букс (Blooming Twig Books) из Њујорка објавила је роман српског аутора Дејана Стојиљковића Constantines Crossing ("Константиново раскршће") у преводу Рендала Мејџора, на основу његовог претходног објављивања у едицији Српска проза у преводу (SPiT) београдске Геопоетике.

Ново издање је пример резултата које у свету постижу наши аутори, захваљујући овој едицији, саопштила је Геопоетика.

То је трећа књига из едиције SPiT коју је овај издавач објавио у посебно основаној едицији Савремена српска књижевност (Serbian Modern Literature Series).

У припреми су још две књиге српских аутора код овог издавача из Геопоетикине едиције Српска проза у преводу предвиђене за америчко и канадско тржиште у сва три облика: меко издање, тврдо издање и електронско издање, као и све три пре њих.

Претходно објављене књиге Baltimore Јелене Ленголд и Хамам Балканиа Владислава Бајца већ имају успехе на америчком тржишту, па је тако Бајчев роман недавно досегао шесто место по продаји на Амазоновој листи продаје под жанром Књижевност и фикција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара