Претпремијера Тешинове књиге прича у Бечу

Књижевник из Кикинде Срђан В. Тешин гостоваће, 2. априла, у бечком клубу-галерији AU. Тешин ће читати одломке из свог романа "Кроз пустињу и прашину", а представиће и нову књигу "Приче с Марса".

Књижевник из Кикинде Срђан В. Тешин гостоваће, 2. априла, у бечком клубу-галерији AU, јавља Архипелаг.

Организатор читања је уметничка асоцијација Buch im Beisl, позната по промовисању нових гласова у аустријској савременој књижевности и књижевности југоисточне Европе.

Тешин ће читати одломке из авантуристичког романа Кроз пустињу и прашину, који је 2012. године објавила Драва, једна од највећих аустријских издавачких кућа, у преводу др Елене Меснер.

И као што је 2006. године, такође у Бечу, претпремијерно представио награђивани и превођени роман Куварове клетве и друге гадости, Тешин ће и овога пута бечкој публици представити своју нову књигу Приче с Марса, коју ће током априла објавити Архипелаг.

Приче с Марса су, након Сјајног наслова за пантомиму (1997) и Испод црте (2010), трећа књига прича Срђана В. Тешина. Књигу чини колекција од двадесет три флеш фикције - једног од најкраћих прозних жанрова - од којих су две објављене у антологијама Старост и Четвртасто место, док ће се остале први пут наћи пред читаоцима.

Клуб-галерија AU познат је по недељним читањима и промоцији најразличитијих креативних пројеката. У овом клубу наступали су писци из региона попут Марка Погачара, Надије Реброње и других.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара