Ноћ за српски рок

Рок групе "Галија" и "Ју група" одржале су концерт 14. фебруара у бечком тржном центру Лугнер сити.

Многобројна публика уживала је четири сата у хитовима који су до два сата после поноћи одјекивали тржним центром, јаваља за Програм за дијаспору РТС-а.

Занимљиво је да су обе групе у својој дугогодишњој каријери први пут одржале концерт у Аустрији.

Прво је наступила Галија чији је певач Ненад Милосављевић, својим гласом, гитаром и усном хармоником, суверено предводио своју групу.

Галија је први већи успех постигла још давне 1978. године победивши на гитаријади у Зајечару. Свој први албум Прва пловидба издали су 1979. године и од тада постижу успехе на простору целе Југославије. У Београду су свирали као предгрупа Џо Кокеру, а у Земуну Боб Дилану. У њиховим песмама чују се стихови великих књижевника: Ива Андрића, Добрице Ћосића, Добрице Цесарића, Сергеја Јесењина, Лазе Лазаревића, Алексе Шантића Бранка Ћопића...

Свој јубиларни, двадесети албум Место поред прозора, група је представила 2010. године у седишту Радио-телевизије Србије.

Одушевњена публика је певала са групом готово све познате хитове као што су Још увек сањам, Будна пијана ноћ, Небо над Макарском, њихову обраду песме Индекса Сањам и многе друге које су током вишедеценијске каријере изводили.

Појава Ју групе на бини изазвала је нову еуфорију носталгичне бечке публике. Ова група је током своје дуге каријере променила многе чланове, али и данас је предводе њени оснивачи Драги и Жика Јелић. Младалачким жаром на гитари их изузетно добро подржава њихов синовац Петар Јелић, а на бубњевима је Слободан Јуришић.

Ју група је свој први албум издала још 1973. године. На концерту су се чули хитови Трка, Ноћ је моја, Чудна шума, Црни лептир, Пустиња, Дунаве, Од злата јабука, Морнар, У тами диско клуба, Косовски божури...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара