Сусрети писаца - 51. пут

Педесет први Међународни београдски сусрети писаца окупили су више стотина домаћих и више од 30 страних аутора из дведесетак земаља. У Мрчајевцима "Повеља Мораве" додељена Миловану Витезовићу из Београда и академику Влади Урошевићу из Скопља.

На 51. Међународним београдским сусретима писаца, најстаријој манифестацији ове врсте на Балкану, продефиловало је више стотина домаћих и више од 30 страних аутора из 20-так земаља. Овај сабор књижевности свечано је у Народној библиотеци Србије отворио Радомир Андрић, председник Удружења књижевника Србије, док је у Мрчајевцима Повеља Мораве додељена Миловану Витезовићу из Београда и академику Влади Урошевићу из Скопља.

„Добро је што постоје тренуци када човек добије награду, па може да каже - ето, исплатило се. Пренећу људима у Македонији утиске са овог скупа, а надам се да ће то имати утицаја на будућност односа два блиска народа. Веома ми је драго да сам награду добио са Милованом Витезовићем, читао сам његове књиге, ценим шта је урадио за српску културу. Мислим да је изванредно", рекао је академик Урошевић.

Милован Витезовић додаје да је почаствован што је добио награду са Владом Урошевићем.

Иначе, у УКС су се представили писци из расејања, како својим песмама и радовима, тако и часописима Наша реч из Румуније и Људи говоре који се штампа у Канади.

А до 52. сусрета наши писци из дијаспоре ће својим делима већ утрти нове путеве и изградити нове мостове културе и пријатељства на част и понос свом српском народу.

Свечано отварање манифестације музички су обогатиле Татјана Олујић на виолини и Даринка Пауновић за клавиром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара