Прво прело Доње Аустрије

Дводневна манифестација "Фестивал културних разноликости" одржаће се 26. и 27. септембра у тврђави Перхтолдсдорф, недалеко од Беча, у Доњој Аустрији. Биће организоване радионице старих заната и калиграфије, а представиће се и туристичка понуда Доње Аустрије, Србије и Републике Српске.

Манифестација Фестивал културних разноликости одржаће се 26. и 27. септембра у тврђави Перхтолдсдорф (Perchtoldsdorf) у Доњој Аустрији, под називом Прво прело Доње Аустрије.

Биће организоване радионице на којима ће се приказати стари занати и обичаји, као и калиграфска радионица. Радионице ће одржати удружење Бели Анђео из Дворова, Удружење грађана Ера Ужице, удружење Мисијант и Удружење жена са инвалидитетом Импулс и Хумантиарна органзиација Дуга из Бања Луке.

Концерти су планирани за 26. и 27. септембар, а наступиће КУД Вук Караџић из Нове Тополе, етно група Траг и трио Пиле.

„На манифестацији ће бити представљена и туристичка понуда Доње Аустрије, Републике Српске и Аустрије. Велика ми је част да поздравим госте из Андрићграда, као и директоре многих туристичких агенција који ће представити туристичко благо Србије и Републике Српске. Позивам све да дођу, да се сви заједно дружимо", рекла је Ранка Савић Чергић, председница Заједнице српских клубова Доње Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво