Читај ми!

Магазин Србија на вези

У емисији Магазин Србија на вези представљамо Давида Јаковљевића, потпредседника Савеза Срба Француске и председника удружења „Деца Јасеновца“. Најављујемо и финално „Такмичење за најбољу технолошку иновацију 2023“. У Њујорку одржано хуманитарно вече, а Народно позориште из Београда гостовало у Бечу.

Савез Срба Француске представља кровну организацију клубова и удружења у овој земљи. Представљамо Давида Јаковљевића, потпредседника Савеза Срба Француске и председника удружења „Деца Јасеновца“.

Такмичење за најбољу технолошку иновацију промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што учесницима даје подршку, едукативну и финансијску. Финале текмичења ће се одржати 21. децембра, уз директан пријенос на РТС 2. Гост емисије проф. др Драган Повреновић, координатор Такмичења за најбољу технолошку иновацију.

На хуманитарној вечери у Њујорку окупили су се Срби и њихови амерички пријатељи у жељи да помогну и истовремено ојачају везе. Прикупљена су значајна средства за две фондације из Србије. Из Њујорка извештава Александар Жигић.

У свечаној сали Текелијанума у Будимпешти недавно је представљено ексклузивно издање монографије „Понос нације“ Тијане Палковљевић Бугарски, управнице Галерије Матице српске, поводом 175 година од оснивања те установе. Прилог Снежане Миливојевић.

Глумци два српска национална позоришта из Београда и Бања Луке у Бечу су извели прву копродукцијску предсаву „Урнебесна трагедија“. Ово дело су пописала два барда српске позоришне уметности писац Душан Ковачевић и редитељ Јагош Марковић. Прилог су припремили Вера Марјановић и Мирослав Војиновић.



Музички гости Бојана Николић и пријатељи.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.
Редитељ Драгица Гачић
 

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара