Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.55

Ексклузивни гости, занимљиве теме и догађаји из целог света у "Магазину Србије на вези", који можете пратити и на РТС2 у суботу, 30. априла у 11.20.

Прослава Ускрса, окупљање и дружење чланова српске заједнице и њихових пријатеља у цркви Светог Саве у Лос Анђелесу, у репортажи Драгана Ракоњца.

Недавно објављену књигу "О Србима и Канађанима" представиће аутор, доктор Радоје Радојевић , некадашњи председник а сада члан Српске националне академије из Торонта, двоструки доктор историјских наука, Канаде и Србије,изузетно ангажован јавни радник у српској дијаспори у Канади, добитник многих награда у Србији, Канади и широм света. 

Ладо Лесковар, некадашњи представник Југославије на Песми Евровизије 1967.године, неко ко је снимио више од 300 песама - шансона, глумио у словеначким и страним филмовима и позоришним представама, радио и као новинар и уредник на РТВ Словенија, а од 1998. и словеначки амбасадор УНИЦЕФ-а, гост је емисије.

"Потражи ме у предграђу", хит који је обележио његову каријеру, отпеваће у нашем студију, 29.априла наступиће поново на фестивалу "Београдско пролеће" у Београду.

Наш дописник из Париза Владан Јочић представиће нам активности Културног центра Србије у Паризу и нову директорку Натали Бељански.

Музички гост емисије је и Ивица Станчић, вокални солиста Радио Београда са Триом "Рапсодија".

Реприза емисије на РТС Свет у 02.10 и сутрадан, у четвртак у 13.55. 

Уредник и водитељ емисије Сузана Гвозденовић Пузовић.

Реализатор Ернестина Глигоријевић.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара