Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 20.44

У недељи када обележавамо Дан примирја у Првом светском рату, сећамо се славне историје нашег народа. "Магазин" можете гледати и на РТС2 у суботу,13. новембра у 11.30.

Магазин Србије на вези води вас у Министарству спољних послована, на доделу националних признања угледним личностима из дијаспоре и региона за очување језика, културе и традиције нашег народа.

У години када Етнографски музеј обележава 120 година постојања, гост емисије је Тијана Чолак-Антић Поповић, директорка Етнографског музеја.

Пред београдску премијеру документарно-играног филма "Седам хиљада душа", који је већ побрао велики број награда у свету, гост емисије је Јелена Ћирић, коопродуценткиња и глумица у филму.

О акцији спашавања савезничких пилота у Другом светском рату са аеродрома у Прањанима у близини Чачка и пријатељствима насталим после тога, у причи колегинице Силвије Пашајлић.

Водимо вас и у Калифорнију на Фестивал бербе грожђа, коју већ годинама организује Рик Квин, Американац српско-ирског порекла, у жељи да прикаже и очува српско културно наслеђе и обичаје.

За изложбу посвећену Великом рату, академски сликар Драган Мартиновић добио је велики број награда, а део поставке ће бити приказан и у нашем студију.

"Тамо далеко" у извођењу Зорана Старчевића, а музички гост емисије је и Љуба Лукић.

Реприза емсије на РТС Свет у 01.52, и сутрадан у 13.55.

Уреднице емисије: Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић

Редитељка: Драгица Гачић

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара