Магазин Србија на вези, РТС Свет, 22.10

У емисији "Магазин Србија на вези" видећемо како је протекла Европска смотра српског фолклора у Београду. Чућемо на који начин удружење „Кина и пријатељи“ повезује пословне људе из Кине и Србије. У Љубљани је у току манифестација Месец српске културе, а водимо вас и на модну ревију у Гетеброгу. "Магазин" гледајте и на РТС2 у суботу, 25. маја у 11.25.

Удружење „Кина и пријатељи“ и пословни клуб „Србија – Кина“ дело је наших пословних људи у далекој Кини. Упознаћемо и Зорана Богдановића, нашег предузетника који више од двадесет година живи и ради у Кини.

У Београду је одржана манифестација Европска смотра српског фолклора на којој је учествовало двадесетједно фолклорно друштво из десетак европских земаља.

У оквиру бројних активности на промоцији и очувању српске културе и традиције Амбасада Републике Србије у Љубљани, трећу годину за редом, организовала је Месец српске културе у Словенији. Извештава Милован Терзић.

У просторијама Амбасаде Републике Србије у Берлину одржане су играонице под називом „Штрамплица“. Ова дружења са најмлађијма су постала традиционална и веома популарна. Из Берлина извештава Бранислав Ђорђевић.

Наша позната модана креаторка Верица Ракочевић представила је своју најновију модну колекцију на ревији у Гетеборгу. Организатор ревије је удружење Иницијатива креативне комуникације. Извештава Гордана Антуновић.

Музички гости ансамбл Ренесанс и Александра Стаменковић, солиста Опере Народног позоришта из Београда и Невена Живковић, пијанискиња.

Уредници емисије Бобан Ковачевић и Мирјана Раичевић Тасић.

Редитељ Драгица Гачић.

недеља, 16. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије