Читај ми!

Србија на вези, РТС Свет, 18.55

У сусрет обележавања Дана примирја у Првом светском рату и стогодишњице доделе Албанске споменице 15. новембра 1921, ЈП Пошта Србије издала је серију пригодних поштанских маркица. Иницијатори су аутори пројекта "Албум сећања на наше претке из Првог рата", и то је један од повода да гост емисије буде Александар Василић.

Дејан Грујић, новинар и уредник у Радио Београду 202 објавио је књигу "Живот на цртицу" која представља поглед на стварност из угла обичног човека.

Књига је представљена публици у Београду и Цириху, а ускоро ће бити и широм Аустрије и Немачке. О "цртицама" из живота у емисији ће говорити Дејан Грујић.

Хуманитарна организација "Наши Срби" из Чикага обележила је своју славу. То је била и прилика да тамошња српска заједница види фотографије са пројекта "Земља живих" који су и помогли. Извештава Александар Жигић.

Удружење ликовних уметника "Урош Предић" из Швајцарске, у октобру је представило своје радове публици у Цириху на изложби под називом "Одјек времена". Посетиоци су имали прилику да се, осим са изложбеном поставком, свакодневно сусрећу и са самим уметницима.

Реприза емисије у 02.11 и сутрадан у 13.48 на РТС Свет.

Уредници емисије Тања Адамовић и Горан Маслар

Редитељ Ернестина Глигоријевић

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара