Читај ми!

"Наши Срби" у славском расположењу

Хуманитарна организација "Наши Срби" из Чикага обележила је своју славу. То је била и прилика да тамошња српска заједница види фотографије са пројекта "Земља живих" који су и помогли.

Хуманитарна организација Наши Срби из Чикага прославила је трећи пут за редом своју славу у цркви Свети Василије Острошки у насељу Лејк Форест.

Сечење славског колача обавио је протојереј ставрофор Ђуро Крошњар. Прослава Свете Петке остављена је за недељу, што је САД-у уобичајено, јер је тешко да људи излазе са посла и возе више од сат времена радним даном.

После литургије и сечења славског колача, дељено је и жито присутнима, а постављене су фотографије пројекта који је завршен финансијама чланова баш ове цркве. После тога, био је славски ручак у друштвеној сали цркве.

Овог лета, Кети Фенслоу и Наши Срби финансирали су изградњу једног пројекта при манастиру Ковиљ, а помоћ је, као што то чини годинама, носила и на Косово и Метохију. Кети Фенслоу већ планира наредни пут да за Божић спонзорише ручак за стотине људи у Народној кухињи у Београду и подели поклоне са патријархом Порфиријем стотинама малишана у храму Светог Саве. За Кети Фенслоу је посебно лепо што су се овог пута, придружили и други чланови њене фамилије, њена ћерка, унуке и праунуци.

Са Кети Фенслоу овог пута путује и Линс Вилер, пореклом Италијанака која воли српски народ и годинама већ помаже организацији Наши Срби, која постоји већ 6 година. Иначе, Кети Фенслоу се хуманитарним радом бави много дуже.

У управи организације је и Весна Зафировски.

"Утисци су лепи као и увек, отац Ђуро служи одличну службу и драго ми је да имамо овде прославу, надамо се да ће остати сви који су дошли, а то је и поента, да поделимо нашу славу са људима", каже Весна Зафировски.

"Утисци су увек лепи, позитивни, увек је похвално да имамо хуманитарне организације при цркви, као што су Наши Срби који се брину за наше сународнике на КиМ, наравно и у целој бившој Југославији", каже протођакон Јован Аничић.

Кети Фенслоу подсећа све своје донаторе и у Америци и другде, да ниједна донација није мала, и да пуно значи, да се помоћ може послати и преко вебсајта организације ourserbs.org.

Иако је хуманитарни рад често тежи него што изгледа, Кети фенслоу и чланови хуманитарне организације Наши Срби настављају да раде на својој мисији и даље са великом љубављу.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара