Читај ми!

Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

Да доброчинство нема граница, нарочито када је у питању помоћ било које врсте, свом народу, показали су многи, ма где данас била њихова друга домовина. Неки од њих поменути су на недавно одржаном скупу у Београду "Филантропија нема граница" чији је један од закључака да дијаспора пружа велики допринос развоју наше земље, али да се о томе недовољно говори. "Магазин" можете гледати и у суботу, 13. марта, на РТС2 у 11.30.

Гост Магазина Србија на вези је и Андреја Ловић, који живи и ради у Немачкој а који годину дана одсуствује са посла како би у отаџбини завршио курс за резервне официре Војске Републике Србије. Са њим смо се срели на недавној промоцији резервних официра и разговарали о његовој одлуци и другим плановима.

Зоран Богдановић је председник удружења "Кина и пријатељи "и Пословног клуба "Србија - Кина". После 20 година проведених у Кини вратио се са породицом у Србију и живи на релацији Београд - Пекинг-Хонг Конг-Сингапур. У емисији нам открива своја искуства из ове најмногољудније земље света.

О свом радном веку који је провела у Канади говори књижевница Душица Ивановић која се вратила да живи у Србији.

Водимо вас у Ниш на изложбу слика младог и у свету доста награђиваног сликара Марка Кусмука. О особености свог ликовног израза говоре његова велика платна и он сам.

Пијаниста Лео Борисављевић данас живи у Немачкој а у Србији је недавно, упркос пандемији, одржао концерт у Београду.

Реприза емисије у 02.03 на РТС Свет. 

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Тијана Паунковић

Редитељ емисије Драгица Гачић

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво