Читај ми!

Мобилни може да снима DTH

Конференција „Mobile DTV Tech Essentials" посвећена развоју Дигиталне телевизије која се прати путем мобилних телефона (DTH - Handheld Digital Television) одржана је у Њујорку. Поред учесника-излагача из света нових технологија, бројни су били посетиоци, техничка лица ТВ станица као и електроничари угледних међународних телекомуникацијских компанија.

Пажњу посетиоцима конференције је првенствено привукао тим презентера компаније „Open Mobile Video Coalition" (OMVC) који је успешно приказао снимање програма DTV-a својим софтвером на мобилним телефонима. Материјал који је живо емитован у етар, а примљен преко мобилног телефона, софтвер је успешно снимио у високој резолуцији.

„Мобилна DTV је дизајнирана да се емитује паралелно са емитовањем дигиталне телевизије, тако да свако може да прати са својим мобилним телефоном емитовање вести, сервисних информација, спортове као и да гледа филмове у високој дефиницији слике, недостатак је у томе што је антена мобилног телефона стално у покрету као и чињеница да се не налази на крову куће већ је на мобилном телефону у рукама корисника", појаснила је извршна директорка OMVC-а, Ен Шел.

Софтвер за снимање радио таласа (RF) Мобилне DTV тестиран је протеклих месеци на више локација, у више временских услова и на различитим надморским висинама са мобилним телефонима супротних карактеристика, заједничка особина је била да могу да приме сигнал дигиталне телевизије.

„Снимљено је више од 290 различитих видео записа, сваки у трајању од минут и по и сви су успели", додала је Шел.

Циљ OMVC-а, за стварање софтвера, био је смањење трошкова који настају набављањем опреме за снимање телевизијских програма као и компликације приликом повезивања технике, тако да ће корисници мобилне DTV помоћу својих телефона моћи уз ову додатну апликацију да сниме и сачувају све што им је потребно.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара