Читај ми!

Више услуга у једном каналу

Ове године на манифестацији Broadcast Asia, посетиоци штанда DVB били су сведоци снаге и флексибилности DVB-T2 стандарда. У демонстрацији, DVB-T2 стандард је коришћен како би се дистрибуирао широк спектар резолуција од Ultra-HD па све до на мањих резолуција намењених за екране мобилних уређаја.

Коришћењем друге генерације стандарда земаљског преноса видео-сигнала, један HEVC кодирани UHD сервис и мобилни сервис дистрибуирани су у једном каналу од 8 MHz.

UHD сервис са Енвивио кодираним садржајем, дистрибуиран је коришћењем преносивог Дектек (Dektec) модулатора, а тај садржај је био приказиван на 55-инчном UHD телевизору дијагонале 55 инча компаније Сони са уграђеним HEVC декодером.

Мобилни сервис је био примљен на ручном уређају Aprotech Walka са екраном величине седам инча, као и на Самарт i-Mobile смарт телефонима и таблетима, који су једни од првих комерцијално доступних мобилних уређаја са уграђеним DVB-T2 пријемником.

Комбинација више DVB-T2 услуга у једном мултиплексу омогућена је коришћењем Multiple PLPs карактеристике DVB-T2 стандарда која омогућава одвојено прилагођавање робустности сваке пружене услугу у оквиру канала тако да се остваре неопходни услови за пријем. DVB-T2 се тренутно користи у 24 земље, док је усвојен у додатних 35.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво