Читај ми!

Ultra HD брже од планираног

Заступљеност Ultra HD (UHD) телевизора у домаћинствима порашће са мање од 10 одсто у САД-у у наредне четири године на 33 одсто домова до 2020, наводи се у извештају Strategy Analytics-а.

Предвиђања за UHD TV тржиште подразумева да ће испоруке UHD телевизора чинити 41 одсто укупних испорука у 2020, у односу на само четири одсто у 2014.

САД ће престићи Кину у 2020, тако да ће постати водећа земља у погледу продора UHD TV уређаја у домаћинствима. Гледано по регионима, највећи UHD продор биће у Северној Америци са 32 одсто домаћинстава, затим следи западна Европа са 22 одсто и 18 одсто у Азијско-пацифичком региону до 2020.

Очекује се да ће цене ентри левел модела UHD телевизора пасти испод 2.000 долара до краја 2014. године.

"Потражња за UHD телевизорима превазилази очекивања, а тренутно стопа усвајања нове технологије слична је оној из средине 2000-тих, када су се на тржишту појавили Full HD телевизори. До краја деценије, UHD ће постати стандард на тржишту екрана чија је дијагонала већа од 40 инча, мада ће уређаји до 40-инчни углавном користити резолуцију 1080p", рекао је Дејвид Воткинс, директор сервиса у Connected Home Devices.

"Упркос ограниченој доступности UHD садржаја, први власници UHD модела телевизора су се одлучили на њихову куповину због обећања продаваца да ће имати бољи квалитет слике. Произвођачи телевизора раде на усавршавању функције апконвертовања 1080p резолуције до UHD резолуције док се не појаве прави UHD садржаји", рекао је Ерик Смит, аналитичар Connected Home Devices.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво