Разговор са пријатељима преко СТБ-а

Израелска компанија Комиго (Comigo) представила је паметни сет-топ бокс уређај последње генерације под називом Comigo Duo.

Комиго, компанија позната по мултискрин ТВ платформи лансирала је данас нову генерацију паметних СТБ уређаја. Дуо бокс ради на Android Jelly Bean 4.2.2 оперативном систему а покреће га dual-core ARM Cortex A9 процесор.

Од ове године, сет-топ боксови се више не користе само за пријем дигиталних пакета и наручивање програма, од данас се СТБ уређаји користе као портали за све типове социјалних мрежа и за активну комуникацију. Уређаји раде дуално, сигнали иду путем 3G и LTE-а. То ће омогућити гледаоцима да бежично користе своје уређаје.

Комигов Дуо подржава и видео позиве Скајпа тако да приликом праћења програма гледаоци могу и да разговарају. Наравно, пошто се користе сигнали мобилне телефоније, телевизију је могуће пратити и у току вожње са портабл ТВ-а.

Поред гледања телевизије и телефонирања, Комиго дуо сет-топ бокс служи и за компликованије компјутерске радње, и-меиловање, четовање, сурфовање по интернету али и играње захтевнијих игрица које буде понудио оператор.

"Данас су корисници захтевнији него икада раније, данас желе да комуницирају и са пријатељима и породицом", рекао је Дов Моран, оснивач и директор Комига. "Радили смо на томе да унапредимо ужитак који ствара праћење квалитетног програма нашом мултискрин платформом. Развили смо нешто ново и успели да задовољимо потребе корисника телевизије 21. века".

Моран изражава наду да ће многим гледаоцима чињеница да имају прикачену камеру на ТВ пробудити жељу и да ће бити нових потреба корисника, а чим има потреба има и нових решења за исте. "Толико доброг долази са новим СТБ уређајем а толико је прост интерфејс" рекао је иснивач и директор Комига.

Званична промоција паметног сет-топ бокса последње генерације биће на сајму IBC 2014 у Амстердаму следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво