3DTV губи гледаоце

Истраживање Универзитета у Улму које предводи професор Мајкл Шиб још једно је у низу које потврђује да ће 3DTV прогресивно губити гледаоце. Како истраживачи наводе, проблем праћења лежи у самом човеку.

Професор Мајкл Шиб са Улмског универзитета представио је резултате свог истраживања учесницима Конвенције у организацији Међународне Стереоскопске уније (ISU). Према Шибовим речима, мозак је попут супер компјутера који "заглупи" када год добије информације које су нереалне.

Поређења човека и машине нису новина, али се траже сви могући разлози и оправдања за опадање продаје 3D уређаја. Предвиђања су да планирана продаја неће бити постигнута у 2013. години.

"3D је идеално пратити у мраку у биоскопској сали. Нема сукобљавања приказа. Када људи код куће прате 3D програм велико је оптерећење за човеков кортекс да обради све информације. Познато је да у 3D емитовању лево око прати десну илузију, а десно око прати леву. Када се у ту обраду умеша 2D предмет који се налази у околини 3D уређаја, мозак просто блокира", појаснио је Мајкл Шиб.

"Доживљај који прави 3DTV код гледалаца је савршен али не верујем да постоји особа која ће моћи да прати 3DTV сваког дана сваког сата" довршио је излагање професор са Улмског универзитета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво