Читај ми!

UHD ускоро доступнији

Ultra High Definition (Ultra HD или UHD) телевизори, четири пута „бистријег“ екрана од HD телевизора, налазиће се у скоро 10 милиона домаћинстава широм света до 2016, наводи се у последњем извештају из Strategy Analytics.

До 2020, више од 130 милиона домаћинстава широм поседоваће UHD TV. Водеће компаније као што су Самсунг, Сони и LG представиле су нове UHD телевизоре на Међународном сајму потрошаке електронике који је овог месеца одржан у Лас Вегасу. И док већина ових модела достиже цену вишу од 10.000 долара, Strategy Analytics очекује убрзо природни пад тржишне вредности ових производа сразмерно повећаном обиму саме производње.

Извештај такође предвиђа да ће глобална годишња продаја UHD телевизора пробити границу од милион јединица у 2015, а од 2020. глобална годишње продаја премашиће 50 милиона јединица. UHD тржиштем доминираће тзв. џамбо величине екрана 60-100 инча или више. У будућности се очекује велика експанзија ових уређаја па би у 2020. они могли имати удео од 26 одсто глобалне продаје, а екрани величине 60 до 79 инча чак и до 61 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара