Читај ми!

Почела подела бесплатних СТБ уређаја

У Вршцу, који је први град у коме ће 15.априла бити искључен аналогни систем емитовања ТВ програма, почела је подела бесплатних сет-топ-боксова, намењених најугоженијем становништву. Интересовање је велико и на продајним местима су гужве. У Вршцу је телевизија Банат прва телевизијска станица у земљи која је прешла на дигитални систем емитовања програма.

Уз ваучере који су стигли поштом претходних дана Вршчани који имају право на бесплатне сет-топ-боксове ове уређаје могу преузети на 11 продајних места у Вршцу.

Вршчани су најзабринутији око тога да ли ће умети сами да прикључе сет-топ-боксове на своје ТВ пријемнике, па су то и најчешћа питања која постављају приликом преузимања уређаја.

"Наше особље је потпуно обучено да им да и пружи сваку информацију о начину повезивања које је крајње једноставно и просто. Све што треба да ураде је да сет-топ-бокс укључе у струју и повежу са телевизором", рекао је Дејан Поповић ПР менаджер WinWin-a.

Он је додао да није потребно никакво додатно померање антене тако да је монтажа веома једноставна.

Оно што их такође брине јесте да ли ће локалне ТВ станице моћи да гледају и после гашења аналогног сигнала.

"Наши грађани што се тога тиче могу да буду мирни. Све локалне телевизије ће наставити са радом. Оне ће сада бити такође на дигиталној платформи и једина разлика јесте у томе што ће заправо имати много већи регион покривања", рекла је Татјана Матић државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Они који су набавили сет-топ-боксове могу већ данас телевизијске програме да прате у дигиталном систему емитовања, а то ће им омогућити бољу слику и тон на укупно 13 националних канала које ће моћи да прате. Ово укључује и локалне емитере, а у Вршцу је телевизија Банат прва телевизијска станица у земљи која је прешла на дигитални систем емитовања програма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара