Читај ми!

Кол-центар за дигитализацију:18911

Татјана Матић, државни секретар у Министарству трговине и телекомуникација је гостујући у Јутарњем програму РТС-а изјавила да кол-центар који је јуче почео са радом грађанима пружа све неопходне информације о процесу преласка са аналогног на дигитално емитовање ТВ сигнала. Број кол-центра је 18911.

„Ресорно Министарство за телекомуникације у сарадњи са Поштом Србије реализује пројекат кол-центра", рекла је Татјана Матић.

Она је додала да ће грађани од оператера моћи да добију одговоре на сва питања везана за сам процес преласка на дигитално емитовање.

„Најважнија питања су када ће бити пуштен искључиво дигитални сигнал, у којим градовима, местима, као и какав је план преласка", каже Татјана Матић.

Говорећи о информацијама које ће моћи да се добију путем кол-центра, Татјана Матић је додала да ће грађани моћи да се информишу о томе шта им је потребно од опреме да би могли да приме дигитални сигнал, као и све друге ствари везане за процес дигитализације,као и са могућностима које пружа овај нови вид емитовања ТВ програма.

„Почело је уручивање ваучера за сет-топ-бокс уређаје за социјално угрожене категорије становништва које заједно са Поштом Србије обављамо. Ваучери ће и у току данашњег дана стићи у Вршац на кућне адресе. Вршац је први град који ће прећи искључиво на дигитални сигнал 15. априла", каже Татјана Матић.

Она је позвала грађане Вршца да до тада преузму ваучере и да у радњама у Вршцу купе, односно за тај ваучер преузму сет-топ-бокс који им припада.

„Преко 100 оператера у кол-центру може у једном тренутку да прихвати позиве и одговара на питања. Тренутно их има ангажованих 40 зато што смо тек на почетку, а када се буду искључивали велики региони, односно прелазили на дигитални сигнал као што је Авала тада ће бити сигурно ангажован сав капацитет који Пошта има на располагању", рекла је Татјана Матић.
 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара