Читај ми!

Паоло Романи: Пали смо у заседу

Италија неће прихватити никакву врсту посредовања на међународним форумима и састанцима; због своје специфичности у области телевизијских канала Италија мора билатерално решавати те проблеме са суседним земљама и то је пут који намеравамо да следимо, рекао је Министар економског развоја Паоло Романи током РадиоТВ Форума, у организацији Aeranti-Coralla.

Такође је изнео да због своје специфичности у области телевизијских канала Италија мора билатерално решавати те проблеме са суседним земљама. Том приликом је изнео предлог да је потребно и нужно оснивање међународног тела који би решавало питање фреквенција. Међутим, ово је већ решено Планом који је усвојен у Женеви 2006. године.

 

Прошле недеље у Женеви, појашњава даље министар Романи, у Међународној телекомуникационој унији (ITU), којој наша држава Италија плаћа чланство, пали смо у заседу. Девет присутних држава је тврдило да се Италија не придржава никаквих правила. Нисам се слагао да Италија учествује на овом састанку, као што се не слажем с формирањем међународног тела чији би циљ и посебност било посредништво међу државама у овој врсти питања.

У међувремену, додаје министар, боравио сам у Словенији и Хрватској, где сам имао јако тешке састанке да то не можете ни замислити. Свим снагама сам бранио италијански систем, иако је са међународног становишта тешко oдбрањива. Истина је да Женевским споразумом 2006, сваком техничком подручју додељено 12 фреквенција, али је такође истина да се у нама суседним државама, које се с нама још нису координирале, не користи свих 12 фреквенција. Стога смо прихватили и слажемо се да суседне државе, у односу на Италију, имају право-привилегије коришћења 2-3 канала који су већ у употреби у пограничном подручју, док сам за све остале, такође додељене Хрватској и Словенији тражио, а мислим да сам и добио, могућност координације. Јасно, ми не смемо ићи тамо и они не смеју доћи овде.

Министар је такође известио да слични проблеми са сметњама у сигналима слични овима на Јадрану постоје на Малти у односу на Сицилију и за Корзику у односу на Тоскану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара