Читај ми!

Поп-рок азбучник - Фамилија

Групу су крајем 1993. године основали чланови бенда „У Шкрипцу“ — Александар Васа Васиљевић (гитариста), Александар Лука Лукић (басиста) и Ратко Љубичић (бубњар), заједно са оснивачем бенда „Вампири“, Дејаном Пејовићем – Пејом, Дејаном Петровићем и Гораном Геџом Реџепијем.

Први албум, „Народно позориште“ бенд је издао у фебруару 1994. године за ПГП РТС на којем су хитови: „Балтазар“, „Мала мала“, „Што ја волим тај секс“ и „Није ми ништа“. Групу крајем почетком 1996. године напуштају Ратко Љубичић и Горан Реџепи.

„Сељачка буна“, други албум групе, изашао је у мају 1997. године. Поред песме „Брате мурате“, на албуму, који је продуцирао Ђорђе Петровић, нашао се и хит „ Параноја“. Петар Звер Радмиловић био је бубњар на албуму, док је на наступима уживо бубњар био Бранко Поповић.

Група „Фамилија“ је престала са радом почетком 1998. године. Након распада бенда, Дејан Петровић формирао је бенд „Централа“, док је Дејан Пејовић формирао групу „Дибидус“, заједно са Миланом Сарићем, бас гитаристом и оснивачем бенда „Деца лоших музичара“, као и са гитаристом Јовом Јовићем.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара