Читај ми!

Сублимне фреквенције

Представићемо остварења Кили Форсајт.

Ова енглеска музичарка и глумица из Олдама, музичку каријеру започела је 2019. године, а до сада је објавила неколико студијских издања. Свој уметнички дискурс изградила је на једноставним аранжманима са фокусом на јединствени, сирови вокални израз. У својим песмама Форсајтова доноси приче о плимама и осекама, о слободи и заробљеништву, тешко оствареним успесима и мрачним странама живота.

На почетку емисије, пратићете нумере са најновијег албума The Hollow Кили Форсајт, који је објављен 10. маја. Инспирисан је суморним, магловитим пејзажима и мочварама који окружују њен кућни студио у Јужном Јоркширу, док назив албума потиче од напуштеног рударског копа који се налази у близини. И као и на претходним издањима, и на овом албуму централно место заузима продоран алт Кили Форсајт, док је свој музички језик изградила на елементима духовног, хорског и минимилистичког израза пост-класикал жанра, амбијенталне музике, те примењене музике за филм и позориште.

У другом делу емисије пратићете одабране нумере са њеног дебитантског издања Limbs из 2020. године. Својим продорним гласом и поетичним текстовима, ова уметница води слушаоце кроз најдубље емоције, живописно дочаравајући свет сирове рањивости и самоиспитивања, који прате минималистички аранжмани који се састоје од клавира, односно синтисајзера и гудачких инструмената.

Ауторка Јелена Дамјановић

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије