Читај ми!

Дневни магазин културе

Из садржаја емисије издвајамо:

Данас су у Сремским Карловцима уручене еколошке награде Зелени и Црни лист, које се додељују у оквиру програмске акције Радио Београда 2 и Покрета горана Војводине „Тражимо загађивача године и заштитника животне средине“.

Синоћ је у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић” у Београду отворена јубиларна 90. Пролећна изложба и уручена Улус-ова Награда за животно дело за 2023. годину Драгољубу Раши Тодосијевићу.

Исте вечери је у галерији ДОТС на Доњем Дорћолу отворена изложба „Реконструкција звездане прашине” уметничког пара Антониа Хозеа Гузмана (Панама) и Иве Јанковић (Србија).

У Културним круговима биће речи и о 70. Међународном Роструму композитора који се ове године одржава од 14. до 17. маја у Литванији.

Најавићемо премијеру представе „Врана у пауновом перју“, Владимира Вучковића, у режији Марка Торлаковића, у Народном позоришту у Нишу, као и пренос опере „Сати“ Кевина Путса из Метрополитена.

Уредник и водитељ емисије је Гордана Ђурђевић

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије