Читај ми!

Јаворка Ђурић

У данашњој емисији подсетићемо се разговора са Јаворком Ђурић. У емисији је било речи о њеној првој књизи илустрација „Шта ако све ово није стварно?"

Kњига броји осамдесетак Јаворкиних илустрација у којима она осликава свој унутрашњи свет, мисли и осећања. Од 2020. године, под уметничким именом Мапле тхингс, ова млада ауторка своје радове почиње да објављује на Инстаграм страници. Уз подршку издавачке куће Kонтраст, Јаворка је своје илустрације објединила у књигу коју чине њени радови из различитих фаза стварања, па је пред читаоцима ова лепа књига.

„Директан превод назива мог Инстаграм профила је Јаворкине ствари и очекивала сам да ће оне остати само моје, али је у кратком року страница добила значајан број пратилаца који су се поистоветили са њеним садржајем и темама социјалне анксиозности, усамљености, страха. Сви смо се налазили на истом месту, на интернету, и сви смо били заједно у нечему непознатом, повезани у бризи. Осећање да нисмо сами нам је помогло свима, макар и на кратко. Барем мени јесте", каже Јаворка Ђурић, илустраторка и ауторка књиге о којој ћемо говорити у данашњој емисији.

Осим о овој књизи, у Kлубу 2 Јаворка Ђурић ће говорити о својим инспирацијама, опремању и илустровању других књига различитих аутора, о положају илустратора, о слању јасних порука и препознавању, интимности и огољавању, као и о плановима за будућност.

Уређује и води Ана Вучковић Денчић.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара