Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Спомен-плоча Милану Кнежевићу, аутору једне од најпопуларнијих емисија у историји Другог програма Радио Београда, „Аутобус у пола шест“, постављена је на „Зид славних“ Радио Београда 2.

Уз чувено „Аутобус-коло“ у извођењу Народног оркестра РТС под управом Владе Пановића и солиста Изворинке Милошевић и Александра Тирнанића, колеге, пријатељи и сарадници подсетили су на аутора емисије која је обишла стотине села и пред микрофон довела хиљаде саговорника, а коју су преносиле све удружене радио-станице Србије.

Спомен-плочу је открио дугогодишњи шеф Народног оркестра Љубиша Павковић, а обиље архивских снимака емисија, забележене приче из народа и умотворине, анегдоте и сећања савременика, вратиће нас у време када је путовао „аутобус који никада не касни“ и када је  своју блиставу радијску каријеру градио Милан Кнежевић – миљеник генерација слушалаца.

У „Кутији за памћење“, уочи стогодишњице рођења академика Милке Ивић, емитујемо одломке из разговора које је са њом водио Милош Јевтић за циклус емисија „Гост Другог програма“ 1992. године. Угледна лингвисткиња и професорка Филозофског факултета у Новом Саду, др Милка Ивић говорила је у о томе како је упознала свог супруга Павла Ивића, о првим послератним професорима Филозофског факултета, о улози језика у стварању идентитета народа, о будућности језика...

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара