Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Радио-клуб Зрењанин обележава девет деценија постојања.

Основан још далеке 1933. године, до данас је исписао бурну историју, а бројни Банаћани били су, или су још увек, његови чланови, који су захваљујући овом уружењу грађана развијали техничку културу и љубав према радио-аматеризму, електроници и телекомуникацијама.

У зрењанинском Народном музеју у понедељак ће бити отворена и пригодна изложба, а посетиоци ће моћи да се упознају са историјом Радио-клуба, са радио-опремом, појединим радио-аматерским вештинама и техникама.

О значају који су радио-клубови имали некада и који имају данас, о љубави спрам радио-технике, разговарамо у емисији „Невидљиви људи“ коју реализујемо уживо из Зрењанина са нашим домаћинима. То су чланови зрењанинског Радио-клуба Александар Бакалов (YU7TUX) и Богдан Степанов (YU5BOX), као и Лазар Сретеновић, кустос Народног музеја из града на Бегеју.

У редовној рубрици „Кутија за памћење“ доносимо одломке из разговора Милоша Јевтића са вајаром Војином Бакићем. На основу ових разговора, вођених за циклус емисија „Гост Другог програма“ 1986. године, управо је светлост дана угледала књига „Чувари времена – разговори са Војином Бакићем“, 229. књига у монументалној колекцији „Одговори“ Милоша Јевтића.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара