Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Гошћа емисије „Невидљиви људи“ је Мелиха Правдић Хрустанбеговић, добитница признања „Златни микрофон“ које Радио Београд додељује за дугогодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма.

Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, на Групи за општу књижевност и теорију књижевности. У професионалном новинарству је од 1984. године, најпре као новинар листа „Борба“,  а потом као дописник „Нове Македоније“ из Београда. Од 1992. је део редакције Радио Београда 2, као новинар, а касније као уредник-коментатор. Радила је емисије „Путевима културе“, „Културни кругови“, „Клуб 2“, „Форум“, „На првој страни“ - емисију која је имала велику слушаност управо зато што се бавила граничним облицима између културе и политике. Тренутно уређује и води емисију „Спорови у култури“ и „Клуб 2“. Чланица је Удружења новинара Србије и Међународне асоцијације франкофоних новинара, са седиштем у Паризу. Ауторка је књиге разговора са професором Харвардског универзитета Владом Петрићем, „До следећег ултиматума“, коју су објавили РТС издаваштво и „Киноправда“, уз подршку Фондације „Влада Петрић“ из Бостона. Њена емисија о Меши Селимовићу проглашена је најбољом у току манифестације „Недеља Радио Београда у Сарајеву“.

У разговору са Мелихом Правдић осврнућемо се на њен пређени новинарски пут, отворићемо бројна питања о природи новинарства у култури данас, о изазовима професије и новинарске етике, а наш разговор биће обојен бројним анегдотама и проткан избором из богатог архивског материјала сачињеног од њених антологијских емисија.

У рубрици „Кутија за памћење" емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са новинаром Милутином Миленковићем, спољно-политичким коментатором, дугогодишњим главним уредником Првог програма и директором Радио Београда, некадашњим председником Савеза новинара Југославије. Ови разговори вођени су 1985. године за циклус емисија „Гост Другог програма".

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара