Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

In memoriam: Никола Мирков

Отишао је Никола Мирков, дугогодишњи директор Радио-телевизије Србије, главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда и Програма 202, новинар и уредник емисија „Новости дана“, „Дневник“ и „Радиоскоп“, уредник Културно-уметничког програма и директор Телевизије Београд, оснивач Галерије РТС-а, један од ретких људи који је на ма којој функцији био, увек најлепшим временом квалификовао оно проведено у Радију. У знак сећања на великог ерудиту и радијског ствараоца ренесанског кова, ослушнућемо и то време и његове савременике, уз обиље материјала из нашег тонског архива.

У оквиру 8. Фестивала музичког документарног филма „Dok’n’Ritam” приређена је арт инсталација „Адио Радио – Супер радио емисија“ која подсећа на бунтовне вибрације радија и значајне ауторе – Зорана Модлија, Миомира Грујића Флеку, Срђу Анђелића и Жикицу Симића. Ауторка ове инсталације, новинарка Марија Банковић наша је гошћа.

У рубрици „Кутија за памћење" емитоваћемо одломке из разговора Милоша Јевтића са филмским редитељем Владимиром Погачићем, вођених за циклус емисија „Гост Другог програма" 1976. године.

Емисију уређује и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије