Читај ми!

Емисија о радију и радиофонском стваралаштву

Радио-бравуре Миодрага Милованова

 

Наш гост је драмски уметник Миодраг Милованов, чији глас је оплеменио стотине радио-драма у продукцији наше куће. Глумац истанчаног осећаја за радио-израз, добитник Плакете „Витомир Богић” нашег Драмског програма за најбоље глумачко остварење, наследник Миће Татића у серији „Добро јутро, децо”... Својим гласовним валерима најширег дијапазона деценијама одушевљава слушаоце, а његове глумачке бравуре пред микрофоном путоказ су млађим колегама. Шта је Миодрага Милованова везало за овај магични медиј и зашто му је остао веран свих ових година? Како гради лик у радио-драми? Шта данас очекује од радија?

Доносимо и извештај из Венеције, где је у склопу Бијенала архитектуре у Француском павиљону, у оквиру програма „Радио утопија – бал звукова”, уприличено јавно слушање једне емисије у продукцији наше куће. То је радиофонска композиције „Baby blues”, чији je ауторски двојац Соња Лончар и Андрија Павловић (ЛП Дуо) овим истраживањем у области арс акустике, у духу програмске традиције серије „Радионица звука” Драмског програма, учествовао у Међународном пројекту B:AIR „Бесконачна уметност радија – cтварање звучне уметности за бебе, малу децу и рањиве скупине”.

У „Кутији за памћење” ове суботе емитујемо одломке из разговора Милоша Јевтића са професором Миодрага Милованова, глумцем и редитељем Матом Милошевићем. Реч је о разговору који је вођен за циклус емисија Гост Другог програма 1975. године.

Емисију припрема и води Ранко Стојиловић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара