Читај ми!

Вече Петра Матовића

У оквиру програмског циклуса „Поезија уживо!”, који организује Радио Београд 2 у сарадњи са Задужбином Илије Милосављевића Коларца, у суботу 18. јуна 2022. године од 19 сати, у Коларчевој задужбини биће одржано вече Петра Матовића, уз директан пренос на таласима Радио Београда 2.

 

Петар Матовић је рођен у Ужицу 1978. године. Завршио је студије српске књижевности у Београду. Објавио је збирке песама: Камерникомади (1996), Кофери Џима Џармуша (2009), Одакле долазе даброви (2013), Из срећне републике (2017), О садашњости и седативима (2021). Добитник је стипендија Гауде Полониа 2013 Министарства културе Републике Полјске, Балтичког центра за писце и преводиоце (Визби, Шведска, 2015), Традуки (Сплит, 2016), Култуконтакт (Беч, 2017) и Q21 (Беч, 2017) и награде Бранко Миљковић за књигу песама Из срећне републике.

Објављује у периодици и заступљен је у више антологија у земљи и иностранству, а песме су му преведене на више језика: пољски, енглески, немачки, шведски, француски, италијански, шпански, каталонски, португалски, галицијски, румунски, македонски, словеначки, словачки, мађарски.
Живи у Пожеги.

Улазнице за вече Петра Матовића посетиоци могу преузети на благајни Задужбине Илије Милосављевића Коларца.
Директан пренос ове вечери можете слушати од 19 часова на таласима Радио Београда 2.

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара