Награда за српске добротворе

Ове године Српско културно-хуманитарно друштво " Десанка Максимовић" у Цељу слави јубилеј 25 година постојања. Друштво чине фолклорне секције свих старосних група, певачке, драмске и литералне, а циљ им је - да помажу људима у невољи, нарочито онима из бивших република Југославије. Вечерас ћемо их боље упознати.

Фондација Студеница обележава годишњицу смрти великог српског добротвора и свог оснивача, господина Мирослава Мајкла Ђорђевића и у његову част је установљена награда "Мирослав Мајкл Ђорђевић", која ће бити додељивана истакнутим српским добротворима из Србије и света - за филантропију, солидарност, родољубље и бригу о заједници. У госте нам долазе стипендисти Фондације Студеница.

Млађа, али изузетно активна, Српско-америчка медицинска асоцијација је донирала ултразвучни апарат Студентској поликлиници – били смо присутни и тамо.

На Малти је у току први Форум српске књижевне дијаспоре. Учествује 13 српских књижевних стваралаца из осам држава. Тамо је и наш колега и књижевник, уједно и председник Матице исељеника и Срба у региону Миодраг Јакшић – вечерас ће бити у улози репортера.

Уредница и водитељка Ружица Зоркић-Радичевић

 

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије