Бројни састанци делегације Србије у Њујорку

У судару аутобуса и камиона у месту Стублине код Обреновца, погинуо је возач аутобуса, а 20 људи је повређено. Повређени су превезени у Клиничко-болнички центар "Бежанијска коса" и у обреновачки дом здравља.

Делегација Србије, предвођена председником Александром Вучићем,  борави у Њујорку, где ће у четвртак присуствовати седници Генералне скупштине Уједињених нација, на којој ће се разматрати предлог резолуције о Сребреници. Вучић ће имати бројне састанке са амбасадорима земаља чланица Уједињених нација.

Група албанских младића синоћ је каменицама гађала Основну школу "21-ви новембар" у Гојбуљи, у општини Вучитрн. Сломљено је стакло на улазним вратима и камера. Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је то отворена претња Србима, и да су слични готово свакодневни напади последица антисрпске политике Аљбина Куртија.

Тродневни погребни обреди поводом смрти иранског председника Ебрахима Раисија почели су у граду Табризу у иранској покрајини Источни Азербејџан. Тело Раисија биће премештено у град Ком, где су планирани даљи обреди, а потом у Техеран, где ће врховни лидер Ирана Али Хамнеи одржати саборне молитве за Раисија и друге жртве авионске несреће. Раиси ће бити сахрањен у четвртак у родном граду Машаду у Храму Имама Резе. У Ирану је проглашена петодневна жалост.

Израелске снаге наставиле су интензивне копнене и ваздушне нападе на север Појаса Газе. У нападу на избеглички камп Џенин на Западној обали убијено је троје Палестинаца.

У Украјини се воде жестоке борбе у Харковској и Луганској области. У нападу украјинског дрона на руску Белгородску област погинула је једна особа, саопштило је руско Министарство одбране. Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок изјавила је, током ненајављене посете Кијеву, да је због руске офанзиве потребна већа међународна подршка противваздухопловној одбрани Украјине.

На Београдском сајму отворен је 66-ти Међународни сајам технике и техничких достигнућа. Представља се више од 600 излагача и других учесника из око 30 земаља. Од стотину пријављених иновација, половина су домаће иновације.

У финалу фудбалског Купа Србије играће Црвена звезда и Војводина. Утакмица на стадиону Лагатор у Лозници почиње у 20 часова и 15 минута.

Уредник и водитељ: Мирослав Војводић
Уредници вести: Ненад Селаковић и Тина Амић

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије